Zbog otvaranja dijela autoputa Banja Luka – Doboj bit će obustavljen saobraćaj

Povodom otvaranja novoizgrađenog dijela autoputa Banja Luka – Doboj (dionica Banja Luka – Prnjavor) danas u vremenu od 9.30 do 13.30 sati, doći će do obustave saobraćaja za sva vozila na dionici Laktaši – Drugovići.

Na putevima u BiH jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu uz pojačanu frekvenciju vozila. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Svim učesnicima u saobraćaju savjetujemo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik – Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno – Donji Vakuf – Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad – Lepenica i Visoko – Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-5 Blažuj – Gromiljak, M-5 Mrkonjić-Grad – Ključ, M-18 Semizovac – Olovo – Kladanj i M-16 Banja Luka – Crna Rijeka – Jajce.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi – Dvor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: