Surferica iz Meksika nestala kod Brača, potraga prekinuta zbog nevremena

Avaz

Pilot aviona Obalne straže u 16.03 sati uočio je surfersku dasku tri nautičke milje jugozapadno od mjesta na kojem je zadnji put viđena, ali, nažalost, ne i nestalu osobu

Dvojica surfera spašena su kod Bola, a potraga za nestalom surfericom u splitskom akvatoriju privremeno je prekinuta zbog jakog nevremena, prenijelo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture informaciju Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Jučer poslijepodne MRCC Rijeka pokrenuo je koordiniranu spasilačku akciju u splitskom akvatoriju za nestalom V. V. S., rođenom 1993., državljankom Meksika, nakon dojave hrvatskoga državljanina, voditelja surferske škole B. H. koja je organizirala surfanje u Bračkom kanalu.

Prije toga angažirana je splitska Lučka kapetanija, lučke ispostave Milna i Stari Grad, budući da je voditelj surferske škole najprije prijavio da su u opasnosti dvoje polaznika koje je vjetar na surferskim daskama nosio Bračkim kanalom prema otoku Hvaru. Nakon toga obalne radijske stanice pozvale su u pomoć i sve ičesnike u pomorskom prometu u području potrage. Tome su se odazvali i članovi centra za ronjenje “Delfin”, koji su vlastitim plovilom u 13.04 sati spasili dvojicu surfera iz mora, 1,5 milja od Bola te ih bez povreda iskrcali u Bolu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: