Porodice nastradalih studentica nakon presude: Kao da je ponovo pregazio Selmu i Editu

Avaz

Sanjin Sefić je danas osuđen na 14,5 godina zatvora zbog ubistva Selme Agić i Edite Malkoč, dok su svi ostali osumnjičeni u ovom predmetu oslobođeni optužnice.

Amir Agić, otac tragično stradale studentice Selme Agić, kazao je danas, nakon izricanja presude Sanjinu Sefiću, da je ogorčen jer su svi saučesnici oslobođeni. Najavio je žalbu na presudu. On je dodao da osjeća kao da je Sefić ponovo pregazio Selmu i Editu.

U podsvijesti sam znao da nemamo državu, ali sam se ipak nadao. Ono što mogu reći jeste da ću se i dalje boriti i da pokažemo svima da u ovoj zemlji ima života za omladinu. Mislim, ovo je žalosno, veliko poniženje za nas porodice. Osjećam se isto kao da su pregazili moju Selmu i Editu – kazao je Amir Agić.

Enesa Malkoč, sestra stradale Edite Malkoč, bila je ogročena.

– Više ne vjerujem ni u koga u ovoj državi, najradije bih sve ovo zapalila, Tužilaštvo nas je ponizilo. Samo ću upitati sve ovdje da li jedan život u Bosni i Hercegovini vrijedi 7 godina zatvora. Ne vjerujem u državu, ko god može da ide odavde, neka ide još danas – poručila je ona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: