Članovi “Pravde za Davida” pisali Lavrovu: Pomozite nam

Grupa “Pravda za Davida” uputila je otvoreno pismo ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu, koji večeras stiže u posjetu BiH i tom prilikom će boraviti u Sarajevu i Banjoj Luci. Pismo prenosimo u cijelosti:

– Poštovani gospodine Lavrov,

S obzirom na to da znamo da dolazite u posjetu Republici Srpskoj i da se trebate sastati s ljudima koje smo mi izabrali da rade u našim institucijama za svoj narod, a koji to ne čine, želimo Vas obavijestiti da u gradu, u koji sutra stižete, na glavnom gradskom trgu već šest mjeseci stoje obespravljeni građani.

Ti građani traže samo da se uhapse i privedu zločinci koji su u martu ove godine monstruozno ubili momka od 21 godinu. Ti građani su podrška izmrcvarenoj porodici Dragičević, čije dijete je ubijeno.

Vi, gospodine Lavrov, dolazite u zemlju u kojoj je demokratija nepoznat pojam, u kojoj institucije štite kriminalce, u kojoj se ubijaju i zlostavljaju djeca. Ako zaista želite vidjeti gdje ste došli, onda Vas pozivamo da dođete i razgovarate sa mirnim i dostojanstvenim građanima, a ne sa ljudima koji su i sami saučesnici u zataškivanju istine o ubistvu jednog nevinog, mladog života.

Naša djeca su ugrožena, naši životi su ugroženi, ti ljudi koji Vas pozivaju na lažnu predstavu o stanju u našoj zemlji su nam već poručili da će nas “ukolniti” kao neprijatelje države nakon održavanja izbora 07.10.

Mi volimo svoju zemlju, mi želimo da u njoj živimo, samo želimo vladavinu prava i zakona, jer smo sada trenutno daleko od toga.

Gospodine Lavrov, pomozite obespravljenim i poniženim građanima Republike Srpske. Vi dolazite iz jedne demokratske zemlje, pomozite nam da i mi sa svojom djecom živimo u isto tako uređenoj zemlji. Pravda za Davida – navodi se u pismu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: