Eritrejac optužen za pokušaj ubistva u Socijalnom hotelu

Avaz

SLOVENIJA Suđenje 24- godišnjem azilantu u Ljubljani

Koko Filip Faragal (Coco Filip Faragal) koji već osam godina živi u Sloveniji, tvrdi da nije bio prisutan tokom svađe zbog kablovske TV

Eritrejec, 24-godišnji Coco Filip Faragal, priznao je policiji nakon hapšenja da je 29. novembra prošle godine boravio u takozvanom Socijalnom hotelu u Savlju s drugim stanovnikom Primožem Rozićem, ali je tvrdio da je bio je napadnut, piše Delo.

Na predraspravnoj raspravi u Okružnom sudu u Ljubljani negirao je krivicu.

Od kada sam uhapšen, nisam dobio priliku da kažem da ja nisam bio tamo. Nije fer, poštujem vaš sud, ali morate mi dati pravo da to kažem- rekao je Eritrejac.

To pravo je dobio na početku suđenja i pred sudijom Dejom Kozjekom ponovo odlučno odbacio ptužbe da je kriv za pokušaj ubistva.

Visoki mladić napao je  43-godišnjeg Rozića željeznom šipkom i nožem. Izboden je u trbuh i bedra. Kada je Rozić pao na zemlju, pretukao ga je drvenim točkom.

Spor je navodno izbio zbog kablovske televizije, na koju je optuženi navodno povezan sa jednim od stanara. Nakon događaja, Rožić je rekao da Koko krade signal susjedu Branku.

U svojoj odbrani, Faragal tvrdi da je Rozića zadnji put vidio dva dana prije navodnog incidenta, kada mu je zaista tražio pet eura za kabl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: