Ministarstvo odbrane Crne Gore: Mašulović nije bio u Kninu da proslavlja bilo čije pobjede ili poraze

Antenam.net

Vojni izaslanik Crne Gore u Republici Hrvatskoj, pukovnik Ivan Mašulović, učestvovao je na obilježavanju Dana pobjede, u okviru redovnih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu sa uobičajenim diplomatskim protokolom, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva odbrane, prenosi Antenam.net.

– On nije bio u Kninu da proslavlja bilo čije pobjede ili poraze, niti stradanja bilo kog naroda, kako se to zlonamjerno želi insinuirati. Ta retorika i smještanje ovog bezazlenog civilizacijskog čina u kontekst suludog rata 90-tih, ne priliči 20-im godinama ovog vijeka, novom vremenu u kojem su i Crna Gora i Srbija zemlje kandidati u pregovaračkom procesu sa EU – navodi se u saopštenju.

Crna Gora je svoj odnos prema stradalima pokazala kad im je to bilo najpotrebnije, dodaju iz Ministarstva odbrane.

“Danas je okrenuta sigurnoj evropskoj budućnosti, i odlučno ide u korak sa razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti. Bez obzira na bilo čija očekivanja, Crna Gora ne želi nikad više da bije tuđe bitke, već je okrenuta svom razvoju i napretku i izgradnji dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju, što je najbolji put za jačanje regionalne stabilnosti.

Takav odnos Crna Gora ima i prema bliskoj, prijateljskoj Srbiji, kao i prema bliskoj i prijateljskoj Hrvatskoj, uz to i savezničkoj zemlji u NATO. Ovo je pozicija Crne Gore u odnosu na taj događaj. Sve drugo su najobičnije insinuacije, koje uglavnom dolaze od onih koji su i tada, kao i danas, pokušavali da lamentiraju nad sudbinom poginulih i prognanih i da politički profitiraju na njihovoj nesreći”, navedeno je u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: