Napad na reportere u Sarajevu: U MUP-u KS podnesene krivične prijave

Faktor

Protesti demobilisanih boraca koji su se jučer održali u Sarajevu su u jednom momentu eskalirali kada je nekoliko učesnika protesta fizički napalo novinare.

Jučer su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo podnesene krivične prijave protiv NN lica zbog nasilničkog ponašanja i nanošenje lakših tjelesnih povreda, saznaje Radiosarajevo.ba. Prijave su podnijeli napadnuti reporteri.

Kako saznajemo, fotoreporter i snimatelj koji su napadnuti su zadobili lakše tjelesne povrede, a intenzivna istraga o počiniteljima je u toku – naime, do jutros nijedna osoba nije privedena zbog napada.

Esma Turulja, demobilisana borkinja i pjevačica, jučer je prva napala reportere u Sarajevu. Podsjetimo, Turulja je, u pratnji grupe bivših boraca, prvo nasrnula na reportera portala Klix. Prvo je tražila da prestane fotografirati, a onda da joj preda fotoaparat. Reporter nije pristao i onda su ga napali.

Turulja ga je pokušala udariti metalnom šipkom, no zaštitio ga je kolega s Al Jazeere koji je zadobio povredu ruke. Vrijedi naglasiti i da je snimatelj sa Al Jazeere također bivši, maloljetni borac Armije BiH, diverzant, jedan od heroja proteklog rata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: