Večeras od 22 sata obustava saobraćaja u tunelu 1.mart u smjeru Zenica jug-Lašva

Avaz

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela na autoputu A-1, večeras od 22 sata do sutra do 6 sati, doći će do obustave saobraćaja u tunelu 1.mart u smjeru Zenica jug-Lašva.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Deminerski radovi izvode se na dionici M-14.1 Bosanski Brod-Bosanski Šamac (u naselju Liješće), zbog čega svakodnevno, u vremenu od 7 do 14.30 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na GP Ivanica-Gornji Brgat zbog minerskih radova u blizini graničnog prelaza u Hrvatskoj, danas i sutra od 13 do 18 sati povremeno će se obustavljati saobraćaj u trajanju od 20 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: