Radnike “Ere” policija vratila ispred zgrade, Novalić im umakao

Avaz

Radnici hotela „Ero“, njih dvadesetak, koji traže uvezivanje troipogodišnjeg radnog staža, jutros su se, uoči sjednice Vlade FBiH koja se održava u Mostaru, zaputili prema zgradi federalnih institucija u namjeri da razgovaraju s premijerom Fadilom Novalićem.

Međutim, u njihovoj namjeri ih je spriječila policija koja im nije dozvolila da dođu do platoa zgrade, a radnici su saznali i da ih je premijer izbjegao, s obzirom na to, kako su rekli, da je on ranije ušao u zgradu.

Predsjednica Sindikata Mira Mandić je kazala da je prije tri dana, po saznanju da će danas biti sjednica u Mostaru, obavijestila Novalićevu sekretaricu o tome da žele s njim održati sastanak, ”makar i na nekoliko minuta“.

– Evo, u odnosu na naše ranije zahtjeve, novo je to da nam je tajnica premijera Fadila Novalića rekla da je Vlada upoznata s našim problemom, a raniji odgovori su uvijek bili da su nas upućivali na niže nivoe. U ovom slučaju i to smatramo nekim pozitivnim pomakom – rekla je Mandić, poručivši da će radnici sačekati kraj sjednice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: