Mladić koji je zgrozio cijeli region: “Udario sam starca na biciklu jer mi je vrijeđao djevojku, nemam zašto da se krijem”

Kurir.rs

Marko Stevanović, vozač BMW koji je brutalno pretukao Miša Očovaja (73) iz Stare Pazove i ostavio ga da bez svijesti leži na putu pokušao je večeras da opravda svoj postupak.

– Reagirao sam u afektu i žao mi je, djevojka mi je javila da je starac na biciklu vrijeđa i dobacuje joj pogrdne riječi – kaže Stevanović.

On tvrdi da nema razloga da se krije i da mu je žao zbog svega jer je, navodi, reagirao u afektu.

– Moja djevojka, koja je dijabetičar, otišla je da trči. U jednom trenutku me je zvala i rekla da za njom ide deda na biciklu, da je naziva kur…, prijeti joj i psuje je. Sva uplakana me je zvala i rekla mi šta se desilo. Bio sam potpuno van sebe, pa sam sjeo u kola i otišao tamo – pravdao se za Kurir Stevanović.

On dodaje da je ubrzo sreo starca i da mu je “pao mrak na oči kad ga je vidio”.

– Bio sam bijesan kao ris. Sjetio sam se i majke, koja je prije dvije godine imala neprijatnost, kada su dvojica stala kolima i tjerala je da uđe. Jedva se bila izvukla, a i dan-danas doživljava stres – pravda se Stevanović.

On tvrdi da je, kada je sjeo u automobil, pozvao Hitnu pomoć i sam otišao u policijsku stanicu.

– Kriv sam, priznajem, i mnogo se kajem. Da mogu da vratim vrijeme, drugačije bih reagirao. Imam majku, sestru i djevojku i iskreno se nadam da nijedna djevojka neće doživjeti strah koji je moja djevojka imala – navodi Stevanović, koji kaže da do sada nije imao nijedan prekršaj niti bilo kakve policijske prijave.

Incident se dogodio u ponedjeljak oko 19 sati u Šafarikovoj ulici u Staroj Pazovi. Na snimku do kog je došao naš list vidi se kako Očovaju, koji vozi bicikl, prilazi mladić koji je izašao iz plavog BMW. On prilazi djedu i sa dva snažna udarca u glavu ga obara s bicikla. Potom odlazi do automobila, ali se brzo vraća da vidi u kakvom je stanju starac koji je ležao na putu bez svijesti. Potom je mladić sklonio bicikl s puta i ubrzo se s djevojkom odvezao kolima, ostavivši nesretnog Očovaja da leži nasred puta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: