Džordž Buš stariji ponovno završio u bolnici

Index.hr

Najstariji bivši predsjednik SAD-a Džordž Herbert Voker Buš (George Herbert Walker Bush, 93) završio je u bolnici u Maineu zbog niskog krvnog tlaka i umora, napisao je porodični glasnogovornik Jim McGrath na Twitteru, te će najvjerojatnije ostati zadržan nekoliko dana.

-Bivši predsjednik je budan i oprezan te ne osjeća nikakve tegobe – napisao je glasnogovornik na Twitteru.

Buš, 41. predsjednik SAD-a, prošli je mjesec također bio hospitaliziran i zadržan dvije sedmice u bolnici u Houstonu zbog infekcije koja se proširila krvnim sistemom i to dan nakon sprovoda njegove supruge Barbare. Ona je umrla 17. aprila, a u braku su proveli 73 godine.

Bivši predsjednik SAD-a, koji od djetinjstva dio ljeta provodi u Maineu, stigao je u ovu saveznu državu prije sedam dana. Ove subote Buš je prisustvovao doručku s palačinkama u čast nadolazećeg Dana sjećanja u Kennebunkportu u organizaciji Američke legije. Tamo je viđen s Brentom Scowcroftom, bivšim savjetnikom za nacionalnu sigurnost, javlja CNN. A na Twitter je postavio i fotografije s ovog događaja te poruku: ”Ovaj vikend se sjećamo i zahvaljujemo svima koji su dali svoje živote za ovu veliku državu.”

Buš je rođen 12. juna 1924. godine u Miltonu, a bio je predsjednik SAD-a od 1989. do 1993. godine. Prethodno je bio američki veleposlanik u Ujedinjenim narodima (1971.- 1973.) te nešto manje od godinu dana direktor CIA-e.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: