Nasilnika koji je zaklao ženu pred troje djece odrekla se cijela rodbina

Blic.rs

Ivan Radovanović (35) iz Kosjerića, koji je u noći između 6. i 7. maja zaklao svoju bivšu vanbračnu suprugu Jelenu Grbić (38) pred očima njene trojice sinova, od kojih je jedan njegov, i dalje tvrdi da se ne sjeća da je počinio zločin.

Ubica je poslije hapšenja tokom saslušanja u policiji dao izjavu da je kobne noći bio pijan i da se sjeća da je provalio u Jeleninu kuću te da je došlo do svađe.

Međutim, branio se da se ne sjeća da je dohvatio nož i nesretnoj ženi ga više puta zario u vrat jer mu je, kako je kazao, “u tim trenucima pao mrak na oči”.

Istu priču, kaže za “Blic” advokat Milija Jevtović, Radovanovićev branilac po službenoj dužnosti, on je ponovio i prilikom saslušanja pred Višim tužilaštvom u Užicu, pred kojim se tereti za teško ubistvo.

Radovanović je uhapšen 7. maja popodne u šupi prvog Jeleninog komšije, gdje se skrivao poslije ubistva.

– Da je nešto uradio, postao je svjestan, kako kaže, ujutro, kada se probudio u šupi i vidio na sebi krv i nož kojim je ubio Jelenu. Kaže da mu je žao zbog svega – ispričao je Jevtović za “Blic”.

Prema njegovim riječima, Radovanovića u pritvoru do sada nije posjetio niko od članova porodice “jer su ogorčeni onim što je uradio”.

Ovaj advokat tvrdi da Ivan Radovanović nije planirao ubistvo bivše vanbračne supruge, već da se radi o ubistvu namah.

– Da je htio da ubije, pa da se sakrije, vjerovatno bi pobjegao negdje daleko, ovako pijan i nesvjestan, sakrio se na tavan šupe 20 metara od mjesta gdje ju je ubio – dodaje Jevtović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: