Jezive zmije u Hrvatskoj: Pojavila se i snimka, izgleda da su pitoni stigli s daleke destinacije, jedna je stvar užasavajuća

Jutarnji list

Video snimka zmija navodno snimljenih na terminalu za rasute terete Luke Rijeka u Bakru već desetak dana širi strah među lokalnim stanovništvom, piše Jutarnji list.

Video pokazuje dvije svjetle zmije, no teško je razaznati o kojoj se vrsti tadi jer je snimano mobitelom s velike udaljenosti, kako je rekao Bakaranin Dorijan Curać koji je objavio video još 9. maja, od kada je pregledan već gotovo 30.000 puta. Snimka se u međuvremenu raširila po društvenim mrežama, pa je broj misterioznih gmazova narastao na desetak egzotičnih zmija, pitona, koje gmižu po Kvarneru i okolici nakon što su navodno napustili terminal.

Bakarani se sada boje i za djecu, iako nakon snimke niko više nije niti vidio zmije. Curać je izjavio kako je snimku dobio od radnika na terminalu te da je, osim autora snimke, zmije vidjelo još nekoliko radnika i kooperanata Luke Rijeka.

– Definitivno se radi o pravoj snimci, iz Bakra. Nije to prvi slučaj da su radnici vidjeli zmije, ali je prvi put da su snimljene – rekao je Curać, dodavši da se zbog njihove dužine, debljine i oblika glave pretpostavlja kako se radi o pitonima, iako to niko nije izričito ustvrdio.

– Te dvije zmije su, očito, par, dakle mužjak i ženka, što znači da se mogu razmnožavati – pojasnio je Curać.

Ako bi se zmije razmnožavale i nakotile to se čini posebno užasavajuće. Područje lučkih terminala okružano je zaštitnom mrežom, te sumnja da su ga zmije napustile.

– Ima puno škrapa u koje su se mogle skloniti. Problem je što ih niko ne traži. Grad Bakar trebao je izdati upozorenje da postoji opasnost od zmija. Ovdje se radi o divljim zmijama koje se lako mogu razmnožiti – rekao je.

Snimka zmija u Bakru pojavila se baš u vrijeme kada je u luci bio brod iz SAD koji je stigao Engleske, a koji je u međuvremenu isplovio. Direktor Terminala Bakar Marino Veranić rekao je kako zmije, osim na snimci, nisu nigdje viđene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: