MUP HNK: Konvoj zaustavljen zbog bezbjednosti migranata

Srna

Konvoj sa migrantima zaustavljen je na putu prema Mostaru u skladu sa informacijama da im se ne može garantovati bezbjednost zbog nezadovoljstva građana koji žive u blizini prihvatnog centra u Salakovcu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Iz MUP-a navode da je kantonalna Uprava policije na osnovu svojih ovlaštenja i odgovornosti radila bezbjednosnu procjenu na području prihvatnog centra Salakovac.

“Nakon provjere dobijenih informacija sa terena, operativnim radom policijskih službenika, konvoj je uz pratnju policije propraćen u prihvatni centar u Salakovcu”, naveli su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U policiji kažu da je Uprava policije postupila po zahtjevu Ministarstva bezbjednosti BiH, Službe za poslove sa strancima, organizovala pratnju i obezbijedila konvoj sa ilegalnim migrantima od tunela Bradina do predviđenog odredišta u Salakovcu.

Kantonalni MUP poručio je da garantuje bezbjednost svim građanima kantona i svima onima koji tu borave.

Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona juče su zaustavili konvoj od pet autobusa sa 270 migranata, koji su krenuli iz Sarajeva u Izbjeglički centar u Salakovcu.

Migranti su zaustavljeni na Ivan-sedlu. Poslije višečasovnog čekanja oni su propušteni prema Mostaru.

Komesar kantonalnog MUP-a Ilija Lasić saslušan je juče u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu BiH u Mostaru u vezi sa okolnostima blokade ulaska migranata u Hercegovačko-neretvanski kanton.

U izbjegličkom centru u Salakovcu kod Mostara, u koji su stigli migranti, situacija je jutros mirna, a tokom dana biće nastavljena njihova registracija koju vrši Ministarstvo bezbjednosti BiH, rekao je rukovodilac centra Edin Denjo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: