Nestao Edis Begić, policija moli za pomoć

N 1

Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona prijavljen je nestanak još jednog mladića, 30-godišnjeg Edisa Begića. Osim za njim, već nekoliko dana intenzivno se traga za Amarom Ramićem (21).

”Policijskoj stanici Zapad u Tuzli jučer iza 23 sata prijavljen je nestanak E. B. koji se udaljio od kuće 4. maja”, potvrdili su iz Press službe MUP-a.

Edisov brat Hajrudin Begić rekao je novinarima da je Edisa posljednji put vidio komšija. Na sebi je imao šorc, papuče i majicu.

”U kući su ostali njegovi ključevi, mobitel i novčanik sa dokumentima. Ispred je njegovo auto. Brat živi s roditeljima u naselju Drežnik. Miran je i povučen i ne pravi probleme. Ne konzumira alkohol, cigarete ni drogu. Samo je nestao prije tri dana”, rekao je Hajrudin, dodajući da se svi koji nešto znaju o nestanku njegovog brata mogu javiti na broj telefona 061 408 798 ili u najbližu policijsku stanicu.

Ovo je, inače, drugi nestanak mladića u proteklih nekoliko dana. Federalna uprava civilne zaštite intenzivno vrši radnje kako bi pronašli mladića Amara Ramića (21), studenta Elektrotehničkog fakulteta iz Tuzle, koji je nestao u srijedu, 2. maja. Kamere u ulazu u kojem živi s porodicom Amara su snimile 2. maja oko 16.20 sati i od tada mu se gubi svaki trag.

Porodica, prijatelji i građani pokrenuli su opsežnu akciju, a pretražuje se više općina u Tuzlanskom kantonu i okolini entitetu Republika Srpska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: