Pravda za Davida danas u Banjaluci

Piše Buka 6yka.com

Okupljanje pod nazivom “STOP nekažnjenim ubistvima u Banjaluci – Pravda za Davida” održaće se danas na Trugu Krajine sa početkom od 18 časova.

Pozivamo sve građane Banjaluke na mirno okupljanje i paljenje svijeća za našeg Davida. Okupićemo se u ponedjeljak 26. marta, na Trgu Krajine od 18 časova.Želimo poslati poruku javnosti i nadležnima da nećemo odustati dok pravda ne bude zadovoljena”, stoji u pozivu na društvenoj mreži Facebook.

Na društvenoj mreži Facebook pokrenuta je grupa “Pravda za Davida”, a za manje od 12 časova ova grupa okupila je skoro 22.000 članova.

“Ova grupa napravljena je sa ciljem rasvjetljavanja slučaja nestanka i ubistva Davida Dragičevića (21) iz Banjaluke. Nestao u kasnim noćnim satima između subote i nedelje od kada mu se gubi svaki trag. Njegovo tijelo pronađeno je na obali Vrbasa u subotu 24. marta. Još jedan mladi život svirepo je ugašen. Nada i potencijal – student elektrotehnike, sportista, umjetnik. Sin, brat, prijatelj. Ovo nije bio nesrećan slučaj. David je ubijen i ime njegovog ubice mora izaći na vidjelo. Pokažimo da smo ljudi i izborimo se zajedničkim snagama da pravda bude zadovoljena i Davidovi krvnici iza rešetaka”, stoji u opisu grupe.

Prema zvaničnim informacijama utapanje je uzrok smrti Davida Dragičevića (21) iz Banjaluke, čije je tijelo izvučeno u subotu iz korita rijeke Vrbas.

Majka dvadesetjednogodišnjeg mladića tvrdi da je njen sin ubijen i preko društvenih mreža apeluje na građane da pomognu da se ubica pronađe.

Nezvanično se saznaje da je obdukcijom utvrđeno da ovaj mladić ima i povrede, ali su one nastale prije utapanja.

Da li je povrijeđen u tuči u kojoj je, kako je ranije objavljeno, učestvovao, za sada nije poznato.

Podsjetimo, tijelo Dragičevića pronađeno je u subotu na lokaciji gdje se rječica Crkvena uliva u Vrbas, i to poslije višednevne potrage, koja je počela nakon što je nestanak prijavljen u prošlu nedjelju.

Za mladićem su, uz policiju, tragali njegovi članovi porodice i brojni sugrađani, koje je smrt uzornog studenta Elektrotehničkog fakulteta i šokirala i potresla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: