Amir Zukić u pismu SDA: Šutjeli ste kada su mi upućivane prijetnje

Klix.ba

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić je u ostavci koju je uputio predsjedniku stranke Bakiru Izetbegoviću naveo kako su organi SDA šutjeli kada su mu upućivane ozbiljne prijetnje 2016. godine.

On je u pismu koje je uputio predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću, predsjedniku Glavnog odbora SDA Halidu Genjcu i članovima Glavnog odbora SDA naveo kako će vrijeme nakon rezultata izbora 2018. godine najbolje valorizirati njegov doprinos tome što je SDA u posljednjoj godini (p)ostala najveća politička stranka u BiH.

Istakao je da je javnosti, ali i organima SDA poznato da je od 17. febrauara do 17. jula 2017. godine bio pritvoren i da je protiv njega, isto kao i protiv drugih stranačkih dužnosnika SDA (Asima Sarajlića i Mirsada Kukića), pokrenut krivični postupak koji je politički motiviran.

“Kao u doba totalitarnog jednopartijskog sistema, Tužilaštvo KS je korišteno u političke svrhe i za unutarstranačke obračune, dok su represivni organi (po)služili kao produžena ruka politike? Medijsko fabriciranje moje krivnje već u dosadašnjem toku suđenja dovelo je do zaključka o pretjeranom udjelu spekulacija u odnosu na činjenice”, naveo je Zukić.

On je dalje naveo kako su pripadnici Tužilaštva Kantona Sarajevo 17. februara 2017. godine, u isto vrijeme kada su pretresali prostorije SDA, u njegovom stanu nezakonito i dugotrajno ispitivali njegova dva malodobna sina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: