Kosti na pacifičkom otoku gotovo sigurno pripadale Ameliji Earhart

Kosti koje su pronađene na pacifičkom otoku sa sigurnošću od 99 posto pripadaju Ameliji Earhart, legendarnoj avijatičarki nestaloj 1937. godine, tvrde znanstvenici.

Richard Jantz sa univerziteta u Tennesseeu uvjeren je da je riješio misterij te dokazao kako su kosti koje su pronađene 1940. godine na otoku Nikumaroro upravo kosti nestale avijatičarke, prenose mediji.

” Tri kosti koje su pronađene na otoku Nikumaroro usporedili smo s mjerama Amelije Earhart, a rezultati su vrlo slični”, kazao je Jantz.

On je dobivene mjere usporedio s podacima do kojih je došao proučavajući fotografije Ameliji Earhart i njezinu odjeću.

Rezultati su pokazali da ima više podudaranja s Amelijom, nego s preostalih 99 posto ljudi koji su sudjelovali u istraživanju. Čak i da kosti ne pripadaju Ameliji, pripadaju nekome ko je vrlo sličan njoj, navodi.

Amelia Earhart prva je žena koja je tromotornim avionom preletjela sjeverni Atlantik od 17. do 18. juna 1928. s pratiocem pilotom Wilmerom Stultzom. Sasvim sama preletjela je sjeverni Atlantik od 20. do 21. maja 1932. U srpnju 1935. letjela je sama od Havaja do Kalifornije 18 sati i 16 minuta pri čemu je preletjela 3860 kilometara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: