Bosanska starleta u fokusu istrage elitne prostitucije

Srbijanke Anabela Šćekić Tigrica (39), rijaliti zvijezda, i njena saradnica Tijana Štrulović (23), koje su pale zajedno s Radovanom Lukajićem (41) nakon što su pokušale da od 34-godišnjeg Beograđanina iznude 20.000 eura kako ne bi objavile kompromitirajuće snimke sa mobitela, čime bi mu uništile privatni i poslovni život, bile su dio mreže elitnih prostitutki. Kako prenose vodeći srbijanski mediji, podvodio ih je šabački makro Mihajlo Maksimović (38),

Određen pritvor

U interesiranje javnosti Maksimović, kojeg su tamošnji mediji prozvali prvim srpskim makroom, došao je još 2014. godine. Tada je uhapšeno pet djevojaka koje je podvodio, a interesantno je da je među njima bila i Banjalučanka Božana Vujinović. Ona se svojevremeno dovodila u vezu i sa popularnim pjevačem Aleksandrom Vuksanovićem, poznatijim kao Aca Lukas.

Ucijenjeni muškarac nije želio da prihvati njihove uvjete nego ih je prijavio policiji, koja je skovala plan. Dogovorili su se da Lukajiću u kafiću preda novac i tada je policija ucjenjivaču stavila lisice na ruke, a ubrzo su privedene i njegove saučesnice. Šćekić i Štrulović saslušane su u Višem tužilaštvu, nakon čega im je sudija za prethodni postupak odredio jednomjesečni pritvor da ne bi uticale na svjedoke.

Saradnja Tigrice i Tijane datira upravo od 2014. godine, kad su pale hapšenjem Maksimovića. Grupa je brojala dvadesetak djevojaka različitih profila – od poznatih starleta do anonimnih studentica. Klijenti su bili poznati direktori banaka, sportisti, estradni menadžeri, kompozitori i, navodno, političari.

Među klijentima su bili i stranci koji rade u Beogradu ili poslovno dolaze. Neki od njih su angažirali djevojke u inozemstvu pa su putovale u zemlje Evropke unije, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, pa i u Emirate. Klijenti su birani samo po preporuci i nakon provjere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: