Borci blokirali Donju Golubinju kod Žepča i tuzlansku petlju Šićki Brod

Više od 200 članova nekoliko boračkih udruženja iz Zeničko-dobojskog kantona blokirali su Donju Golubinju kod Žepča, zbog, kako su naveli, ignorantskog odnosa nadležnih prema ovoj kategoriji građana BiH.

Nezadovoljni borci, okupljeni u Donjoj Golubinji, zahtijevaju ukidanje finansiranja svih boračkih organizacija, utvrđivanje boračkog dodatka te uspostavu tačnog boračkog registra.

Slično okupljanje na petlji Šićki Brod u Tuzli priredilo je više od 300 članova nekoliko boračkih udruženja iz Tuzlanskog kantona.

Grupa od nekoliko stotina boraca sa područja Tuzlanskog kantonaokupila se jutros na petlji Šićki Brod, a kako su ranije i najavili, uslijedilo je i njeno blokiranje.

Kako su ranije naveli u svom pozivu, ignorantski odnos vlasti, besćutnost i bahatost političara, borački dodatak te uspostavu tačnog boračkog registra, samo su neki od razloga okupljanja i protesta ove populacije.

Uprkos minusu na petlji Šićki Brod, osim boraca, trenutno je i veliki broj policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Dodajmo da će zbog protesta građana biti obustavljen saobraćaj na raskrižju M-4 i M-17 u Karušama (dionica Maglaj – Doboj), M-17 Žepče – Zenica (u mjestu Donja Golubinja) i Sarajevo – Konjic (na prijevoju Ivan).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: