Mladić iz Žepča sebi odsjekao nogu i ruku, ljekari mu se bore za život

U trenutku nervnog rastrojstva, 19-godišnji Ivan Slišković iz Brankovića kod Žepča, jučer je sebi odsjekao ruku i nogu, nakon čega je hitno prebačen u sarajevsku bolnicu, gdje se doktori bore za njegov život.

Oko podneva je dovezen u Hitnu pomoć Žepče, gdje mu je pružena prva pomoć, a zatim je ambulantnim kolima upućen u Sarajevo.

– Bio je dezorijentiran i samo je ponavljao jedan datum iz 1999. godine. Izgubio je mnogo krvi koju smo pokušali nadomjestiti raspoloživim dozama. Sve upućuje na to da su ekstremiteti odsječeni namjerno u teškom psihičkom stanju – kratko su kazali u Hitnoj pomoći u Žepču.

Nesretni Ivan živi u siromašnoj porodici, a dan ranije, prije nego što je odlučio da odsječe svoje ekstremitete, iskasapio je mačku i psa kod svoje porodične kuće.

Navodno je imao i halucinacije i pravovremeno je upućivan na psihijatrijsko liječenje. U Brankovićima ga smatraju mirnim i povučenim momkom koji nije pravio probleme drugima. Nezvanično, dobojski.info saznaje da je članovima uže porodice rekao kako više ne želi da živi. U Brankovićima su šokirani, kao i medicinsko osoblje koje je u prvim trenucima vidjelo stepen povreda.

– Primio je sve neophodne medikamente, strahujemo zbog moguće infekcije a neizvjesno je prognozirati da li će hirurzi uspjeti da mu ponovo zašiju odsječene dijelove tijela, koji su kasnije dopremljeni u sarajevsku bolnicu – kažu ljekari.

Za Avaz.ba su iz Operativnog centra MUP-a ZDK potvrdili da se slučaj desio jučer.

– Dobili smo dojavu da se danas desio nemili događaj. Mladić rođen 1999. godine inicijala S. I. je izvršio samopovrijeđivanje. U toku sutrašnjeg dana bit će poznato više informacija nakon uviđaja. Mladić je prvo prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenicu, a kasnije i na KCUS u Sarajevu – kazali su nam iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: