Bačena bomba na Ambasadu SAD u Podgorici, napadač se ubio

Na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici oko ponoći bačena je bomba.

– Pola sata poslije ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedna osoba izvršila je samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubistva osoba je s raskrsnice kod Sportskog centra ubacila u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najvjerovatnije je riječ o ručnoj bombi s kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mjesta i rukovodi uviđajem – napisala je Vlada Crne Gore na Twitteru, prenosi Vijesti.me.

Portparol Ambasade SAD Džef Adler je “Vijestima” potvrdio da se desio napad na Ambasadu i da službenici Ambasade rade s policijom da bi se identifikovao napadač.

– Ambasada obavlja internu proceduru kako bi utvrdila sigurnost svog osoblja – naveo je Adler.

Podsekretar Stejt departmenta Stiv Goldstin  kazao je da su očevici vidjeli čovjeka kako baca objekt preko zida Ambasade, prenosi New York Times. Navodi se i da niko u Ambasadi nije povrijeđen.

Goldstin je dodao i da su sigurnosni zvaničnici Ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

On nije znao šta je motiv napada, niti da li se radi o namjernom samoubilačkom napadu.

Ambasada je na svom sajtu saopćila da postoji aktivna sigurnosna situacija i savjetovani su američki državljani da izbjegavaju Ambasadu do novog obavještenja, prenosi Vijesti.me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: