Komšija brutalno pretukao glumca iz Leskovca, mislio da je mrtav i vukao ga do šume da zakopa tijelo

Penzionisani glumac zaječarskog pozorišta Vasa Spasojević (72), koji živi u obližnjoj Gamzigradskoj banji, brutalno je sinoć pretučen, nakon čega ga je komšija koji ga je pretukao, misleći da je glumac mrtav, odvukao u obližnju šumu.

Sve se dogodilo u noći sa subote na nedjelju. Vasu je prebio komšija, star oko 50 godina.

Od silnih batina, glumac je izgubio svijest, a komšija ga je uhvatio za ruku i počeo da ga vuče ka obližnjoj šumi. Sumnja se da je, misleći da je Spasojević mrtav, tu želio da zakopa tijelo!

Međutim, jedan od komšija je vidio kada je nasilnik vukao Vasu ka šumi. Pozvao je policiju koja je napadača uhapsila i odredila mu pritvor do 48 sati.

Vasa Spasojević
Vasa Spasojević

Po nezvaničnim informacijama, Spasojević je zadobio povrede po cijelom tijelu, ali je najkritičnija ozljeda glave zbog čega je, nakon što je zbrinut u zaječarskoj bolnici, odmah prebačen u niški KBC, gdje se ljekari bore za njegov život.

– Pacijent je hitno operisan. I dalje je u vrlo teškom stanju i životno je ugrožen. Nalazi se u polukomatoznom stanju i priključen je na respirator. Ljekari se bore za njegov život -rekli su u Kliničkom centru u Nišu.

Jedan od mještanina Gamzigradske banje ispričao je da je komšija koji je prebio Spasojevića, glumcu bio dužan novac. Kako mu nije vratio, Vasa ga je tužio i dobio na sudu. Pretpostavlja se da je upravo to razlog koji je doveo do brutalnog prebijanja.

Gradonačelniku prijetio ubistvom

Vasa je, inače, u javnost prvi put dospio kada je Bošku Ničiću, koji je tada bio gradonačelnik Zaječara, u pripitom stanju prijetio ubistvom, tako što će ga, kako je kazao „raznijeti bombom“.

Policija je tada pretresla Spasojevićevu kuću, ali nikakvo oružje nije pronađeno. Glumac je na sudu izjavio da će atentat obaviti „gov…. motkom“, a zbog toga je bio osuđen na dva mjeseca zatvora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: