Objavljene prve fotografije: Ovo je mladić koji je u školi na Floridi ubio 17 osoba

U srednjoj školi na Floridi 17 osoba je ubijeno kada je tinejdžer Nikolas Kruz (Cruz) pucao iz poluautomatske puške nakon čega se predao policiji.

Nikolas Cruz (19)  bivši je učenik koji je izbačen iz škole iz disciplinskih razloga, a predao se policiji nedugo poslije napada.

Šerif je rekao da je u napadu korištena poluautomatska puška AR-15 koju je lako nabaviti u većem dijelu SAD. Kako je ispričao šerif, tri osobe ubijene su pred školom, a 12 u samoj školi. Još dvije osobe umrle su naknadno, u bolnici.

– Ovo je katastrofa, zaista nema riječi – rekao je Israel.

Nikolas Kruz, rođen je 1998., objavljivao je na društvenim mrežama “alarmantne” poruke, dodao je šerif.

Rafalna paljba čula se na amaterskom videosnimku koja je načinjena u jednom razredu, a objavila ju je mreža CBS. Na snimku se vide učenici koji su se sakrili ispod stolova i ispružili na pod dok se izvana čuju krici.

Svjedoci su rekli da su se sakrili u ormare kad se začula pucnjava malo prije kraja nastave, u 14.30 sati.

Profesorica engleskog jezika Melissa Falkovski kazala je kako je 19 učenika sakrila u ormar. Dodala je kako je škola nedavno imala vježbu baš za ovakve situacije.

Nikolas Kruz je u školi bio poznat kao problematično dijete, rekli su svjedoci, a prenijele su lokalne mreže.

Jedan učenik je na upit mreže WSVN-7 rekao da je mladić bio “problematično dijete” koje je posjedovalo oružje i prijetilo da će ga upotrijebiti.

– Pucao je iz puške jer je tada bio kao opijen – rekao je.

Drugi učenik je naveo da je Kruz bio “samotnjak” koji je prije nekoliko mjeseci napustio školu i nakon majčine smrti preselio se na sjever države.

Navodno je prošao i vojnu obuku, doznaje se od izvora u Pentagonu koji ne navode pojedinosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: