Šta ostane od onog što pojedini gradjani uplate za humanitarne svrhe!? Iskorištavanje transfera!!!

Danas 8.02.2018 otisla sam do Banke Volksbank Waiblingen (D) da uplatim novac na račun oca Sabahudina za sina Arslana koji se trenutno liječi u Istanbulu. (Kako nama svima vec poznato, beba se bori protiv teske bolesti). Udjem u Banku do prvog šaltera, Gospodja na šalteru, jako ljubazna, ponudila se da ona prebaci novac, nisam ni slutila sta ću sve čuti od nje.

Nakon sto sam izjasnila iznos novca koji zelim prebaciti, kaze ona meni da moram extra platiti 15€. Znala sam da transakcije novca kostaju, pa sam potvrdila da je uredu.. Nastavila je ona dalje sa radom, i dodatno reče: Gospodjo imaj te u vidu da Banka Sparkasse u Bosni i Hercegovini ima svoje dodatne troskove za ovu transakciju , pomislih sta ja imam s tim ,? U pitanju je to da, ako Banka Sparkasse iz Bosne i Hercegovine ne zeli snositi trosak ostale transakcije , moram ja, a ako i ja odbijem kao normalno jer 15€ sam trebala uplatit, oni ce to naplatit sa racuna od malog Arslana.

Ja sam tu ostala šokirana, znaci prebacim 50€, beba na racun od mene dobije samo 5€ ili eventualno 10€ .. zar je to moguce da banka radi? Pa koliko su samo para do sad od tog računa zardili?

Odlučih da je bolje prebaciti novac preko nekog drugog sistema prebacivanja odnosno transfera novca.

Ovo je tako zalosno, tuzno, ruzno, krajnje bezobrazno.!

Autor : MAXImix čitalac Sumaja R.M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: