Vremenska prognoza: U Krajini i na sjeveru snijeg, u ostalim dijelovima zemlje kiša

U Bosni i Hercegovini danas se očekuju padavine. Snijeg u Krajini, a u toku jutarnjih sati i u sjevernim područjima zemlje.

U Krajini može pasti novih 10 do 20 centimetara snijega. U ostalim dijelovima zemlje kiša. Na planinama će padati snijeg. Više padavina u Hercegovini, između 20 i 50 litara po metru kvadratnom. Temperatura zraka između 2dva i četiri stepena, a najviša dnevna na jugu do 12 stepeni Celzija.
Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Slab snijeg se očekuje ujutro u Krajini. U ostalim dijelovima zemlje povremeno slaba kiša. Vjetar u Bosni slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slab jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između nula i četiri stepena, na jugu do šest stepeni Celzija. Najviša dnevna temperatura zraka između tri i osam stepeni, na jugu zemlje do 11 stepeni Celzija.

U petak u Bosni oblačno, a u Hercegovini djelimično vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između minus jedan i dva, na jugu do pet, a najviša dnevna temperatura zraka između dva i šest, na jugu do 11 stepeni Celzija.
Prvog dana vikenda, također, oblačno vrijeme. U Bosni slab snijeg ili susnježica. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka u Bosni između minus dva i tri, a u Hercegovini između šest i 10 stepeni Celzija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: