Ništa od sanacije ulice Patriotske lige, Bolničke i Kranjčevićeve

Bolnička, Kranjčevićeva i ulica Patriotske lige neće biti asfaltirane u skorije vrijeme, jer “Vodovod i kanalizacija” (ViK) ne želi da zamijeni dotrajale cijevi koje se nalaze ispod asfalta, saopćio je načelnik Nedžad Ajnadžić na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća (OV) Centar, odgovarajući na pitanja i inicijative vijećnika. Dodao je da nezadovoljstvo radom ViK-a kulminira, jer su ih do sada iznevjerili na više projekata. Zbog toga će ogromne rupe i dalje “krasiti” ove tri centralne gradske ulice i predstavljati ogromne probleme vozačima i pješacima.

Oronuli asfalt

– Mi smo za to osigurali novac, koji samo stoji. Oni nisu u stanju da urade ono što od njih tražimo i za šta bismo im platili. Ispod oronulog asfalta su cijevi koje nikad nisu mijenjane i nema smisla da cestu asfaltiramo prije nego što to uradimo. Možda bi se u Bolničkoj i moglo nešto uraditi, jer su neke cijevi mijenjane – kazao je Ajnadžić.

Vijećnici su jučer tražili i odgovore od Ajnadžića kada će mještani Nahorevskih Brda dobiti vodu, za šta je on opet kritizirao ViK te kazao da, zbog njihovih namjernih opstrukcija, kasni puštanje vode.

– Tri visokopozicionirane osobe u ViK-u kazale su da je to za njih seljački vodovod, a ne znaju da je napravljen najmoderniji u BiH. Odugovlačili su s ekipama za tehnički prijem vode, lagali su nas tri mjeseca i odugovlačili – rekao je Ajnadžić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: