Njujork: U požaru poginulo 12 osoba, među njima i beba

Dvanaest osoba je poginulo, među kojima i jedna beba, a četiri su teško povrijeđene u požaru koji je zahvatio nekoliko spratova stambene zgrade u njujorškoj četvrti Bronksu, objavio je gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio (Bill de Blasio).

Požar je izbio na prvom spratu i brzo se proširio na ostale, rekao je gradski vatrogasni povjerenik Danijel Nigro (Daniel), dodajući da se uzroci požara još istražuju.

Za požar u Njujorku De Blasio je rekao da je riječ o “najtragičnijem požaru u Njujorku u posljednjih najmanje 25 godina”. Četiri se osobe nalaze u kritičnom stanju u bolnici i bore se za život, rekao je gradonačelnik.

Vatrogasci su uspjeli iz zgrade u plamenu spasiti 12 ljudi.

– Ljudi su poginuli na raznim spratovima, u dobi od jedne do 50 godina. Čak i u našem poslu gdje se stalno suočavamo s tragedijama, šokirani smo gubitkom života – kazao je Nigro. Požar je izbio u zgradi koja se nalazi u Bronksu poznatoj kao “Mala Italija” nedaleko od zoološkog vrta. Ovih dana Njujork su zahvatile niske temperature praćene snažnim vjetrom koji je dodatno razbuktao vatru unutar zgrade kad su stanari otvorili vrata i prozore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: