Direktor Amer Kapo o boljim danima koji dolaze za “Skenderiju”: Napravili smo veliki uspjeh, imat ćemo što više svojih projekata

Na izmaku ove poslovne godine menadžment Centra „Skenderija“, s direktorom Amerom Kapom (SBB) na čelu, s pravom se može pohvaliti dobrim rezultatom koji će obilježiti 2017. godinu. Radilo se punom parom i napravljeni su brojni pomaci.

Zadovoljni zakupci

– Polako, ali sigurno vraćamo sjaj ovom mjestu koje je oduvijek bilo centralno okupljalište Sarajlija. Prvo što smo uradili jeste da smo promijenili odnos prema svim poslovnim partnerima i svima onima koji sarađuju s nama. Ponovo smo stekli njihovo povjerenje, što je za nas najvažnije. I sada su zadovoljniji našim uslugama. To je dovelo do velikog pomaka. Naravno, sada mnogo više ulažemo i u investiranja i na taj smo se način prilagodili tržištu – kazao je Kapo.

Prema njegovim riječima, „Skenderija“ je krenula dobrim putem kada je Uprava sa svojim timom ljudi počela sama osmišljavati i raditi programe, projekte, koncepte… Promjena izgleda objekta također je bila pun pogodak. Mnogo toga je uloženo i promijenjeno uz podršku Vlade KS.

– Nadam se da ćemo u tom ritmu nastaviti. U narednom periodu bazirat ćemo se na to da „Skenderija“ kao preduzeće treba imati što više vlastitih programa, manifestacija… Na taj način zarađivat ćemo i sami i nećemo zavisti samo od zakupaca kojima smo se prilagodili na najbolji način i koji su zadovoljni našim uslugama – istakao je Kapo.

Bolje poslovanje

Dodaje da su pomaci u poslovanju koliko-toliko vidljivi i to je najvažnije.

– Još smo daleko od idealne situacije. Međutim, idemo ka naprijed iz dana u dan i to pomaže „Skenderiji“ da bolje posluje, što se i primijeti. I mislim da u tome sada uspijevamo – rekao je Kapo.

Prioriteti rasvjeta i ledena ploha 

Kapo ističe da će se u 2018. godini dosta toga raditi. Prioriteti će biti postavljanje rasvjete u Privrednom gradu te nabavka ledene plohe koja će se koristiti za Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) 2019. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: