Nastavak akcije ‘Mreža 1’: Pretresi na 26 lokacija u Zenici, Zavidovićima i Maglaju, policija traga za 21 osobom!

U nastavku realizacije operativne akcije kodnog naziva “MREŽA I”, policijski službenici MUP-a ZDK rano jutros započeli su istovremene pretrese na 23 lokacije u Zenici, dvije u Maglaju i jednoj lokaciji u Zavidovićima.

Prema riječima Aldine Ahmić, portparola MUP-a ZDK, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu preduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na hapšenje i procesuiranje osoba koje su djelovale organizirano i koje se sumnjiče za vršenje krivičnih djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije.

– Tačnije, radi se o 21 osobi, čije su krivičnopravne radnje zadokumentovane naznačenim aktivnostima i koje su meta akcije – pojašnjava Ahmić.

Ove aktivnosti predstavljaju nastavak policijskih akcija kodnog naziva “MREŽA” i “MREŽA I”, koje je sprovodila Uprava policije MUP-a ZDK pod nadzorom i u saradnji sa Tužilaštvom ZDK, u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je uhapšeno, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela.

– Pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku. Više o detaljima i rezultatima same akcije ćemo moći potvrditi po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još uvijek u toku – ističe Ahmić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: