PJEVAČICA FERGIE: PRVI PUT JAVNO PROGOVORILA O SVOJOJ OVISNOSTI O KRISTALNOM METAMFETAMINU

Progovoriti o najtežim borbama za svaku je osobu teško, a posebno onima koji su svakodnevno pod lupom javnosti i medija.

Tako je pjevačica Fergie, nakon što se rastala od glumca Josha Duhamela, prvi put javno otvorila dušu i o svojoj borbi s ovisnošću o kristalnom metamfetaminu. Tako je priznala za britanski iNews kako joj je to uzrokovalo zdravstvene probleme.

“Patila sam od psihoze i demencije uzrokovane tim hemikalijama. Halucinirala sam na dnevnoj bazi. Trebala je proći godina od prestanka konzumiranja droge da se mozak iščisti od hemikalija pa da mi se prestanu priviđati stvari. Znala sam sjediti, a onda bih ugledala pčelu ili zeca kako trči”, priznala je Fergie, otkrivši kako je iz toga svega ipak nešto i naučila.

“Drogiranje je bilo zaista zabavno… sve do trena dok nije više bilo zabavno. No, znate šta, sretna sam i zahvalna na danu kada mi se to dogodilo zahvaljujući unutrašnjoj snazi, vjeri i želji za nečim boljim.”

Bivša članica grupe Black Eyed Peas nada se kako će svojim otvorenim priznanjem, da je bila ovisna o drogama, uspjeti pomoći i drugima u njihovoj borbi jer, kako je svojedobno rekla, ovisnost je bila “njezin partner s kojim je bilo jako teško raskinuti sve veze”.

U septembru ove godine Fergie i Josh Duhamel u zajedničkoj su objavi za medije svijetu otkrili kako su se rastali, no, naglasili su, i dalje će se zajednički skrbiti za četverogodišnjeg sina Axla Jacka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: