Otežan saobraćaj zbog snijega i leda na cestama u velikom dijelu BiH

Prema podacima Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), saobraćaj se najteže odvija na dionicama Sarajevo-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Konjic, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Livno-Kupres-Bugojno.

Dodatne poteškoće vozačima na cestama na području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar koji stvara snježne nanose.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno u planinskim predjelima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Iz BIHAMK-a savjetuju vozače da na svim putnim pravcima vožnju prilagode uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Danas su najavljeni radovi na rekonstrukciji dilatacija na vijaduktu Briješće na dionici magistralnog puta M-17 Rajlovac-Stup. Za vrijeme izvođenja radova, saobraćaj će na vijaduktu Briješće biti obustavljen i preusmjeren na kružni tok u ulici Safeta Zajke.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: