SBB: Neka prosječna penzija bude cijena Sebijinog kišobrana od 540 KM

Povodom saopćenja SDA, Press centar SBB-a odgovara:

Sa 27 godina apsolutnog vladanja Bakir i Sebija Izetbegović su uništili penzionere u Federaciji BiH. Činjenica da ona nosi skuplji kišobran od prosječne mjesečne penzije dovoljno govori o kako socijalno neosjetljivim osobama se radi.

SBB nije dio vladajuće koalicije. To je već godinu dana tražio Izetbegović i neka sada snosi političku odgovornost za nastale posljedice.

Tekstopisac saopćenja SDA čuveni Šefik Džaferović, poznat po tome da je cijelu familiju smjestio na državna jasla, namjerno vara javnost i bježi od nekoliko činjenica.

Prvo, četiri ministra SBB-a su tražila da u Prijedlog zakona o PIO/MIO uđe rješavanje statusa policijskih službenika.

Drugo, SBB je glasao isto kao i SDP, DF i još šest drugih parlamentarnih stranaka. U svojim podlostima SDA to prešućuje i pokušava da penzionere okrene protiv SBB-a.

Više od 400.000 penzionera SDA je dovela na prosjački štap i sada im laže na isti način kako je to činio Bakir Izetbegović žrtvama genocida u Vijećnici.

SBB traži od Novalića da podigne procenat povećanja svih penzija od onog predloženog i da se riješi status policajaca. To nije ništa protiv penzionera i na podmetanje SDA mogu pristati samo pojedinci koji su podmićeni od SDA sitnim privilegijama, a tobože štite veliku penzionersku zajednicu.

Zato SBB traži da prosječna penzija bude na nivou cijene Sebijinog kišobrana, odnosno 540 KM i od toga neće odustati – piše u saopćenju Press Centar SBB-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: