Zbog radova, i dalje blokiran tunela na putu Sarajevo – Pale

Ovoga jutra upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti na dionicama u višim predjelima u centralnim i sjeverozapadnim krajevima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

”Izdvajamo magistralne puteve M-5 Ripač-Vrtoče (Dubovsko), M-5 Travnik-Donji Vakuf (Komar), M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), Sarajevo-Konjic (Ivan) i Bugojno-Kupres (Koprivnica). Saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, uz izuzetak puteva na jugu, gdje kolovoz suh, a uvjeti za vožnju povoljni. Učestali su odroni na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju”, saopćeno je.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima. Zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher (M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce), saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini. Radovi na izgradnji pješačkog prolaza izvode se na magistralnom putu M-17 u Konjicu, zbog čega tokom dana dolazi do usporenog saobraćanja.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje su u toku radovi, a izdvajamo magistralne puteve M-14.1 Odžak-Vukosavlje i M-17 u mjestu Drivuša, kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: