Brakorazvodni papiri Elvisa Presleyja prodati na aukciji za 44 hiljade KM

Presley je 13. septembra 1959. godine, kao 24-godišnja muzička senzacija, upoznao Priscillu, kćerku zvaničnika vazduhoplovstva u Wiesbadenu, u Njemačkoj. Ljubav se, kako je to par kasnije isticao, javila na prvi pogled.

Njih dvoje su, dok je Elvis bio stacioniran u Njemačkoj, provodili sve više vremena zajedno. Kada je Priscillin otac očekivao da čuje kakve su mu namjere, Presley je rekao: “Pa, gospodine, meni je vaša kćer veoma draga.”

Osam godina poslije, nakon što se Priscilla već preselila u Elvisovu kuću u Tennesseeju, dok je završavala srednju školu, uz odobrenje roditelja, njih dvoje su se vjenčali u Las Vegasu.

Papiri o razvodu ovog para našli su se na aukciji u Engleskoj novembra 2017. godine, a dokument o razvodu potpisan je 15. avgusta 1972. godine.

Elvis je u sklopu razvoda potpisao, uz ostalo, da Priscilli ostavlja Mercedes iz 1971. godine, motor Harley Davidson i 100 hiljada dolara. Priscilla bi, prema sporazumu o razvodu, trebalo da dobije polovinu prihoda od tri rezidencije u Beverly Hillsu, Los Angelesu i Palm Springsu.

U dokumentu se navodi da su neprijateljske okolnosti i nesrećne razlike nastale između stranaka, zbog čega su živjeli odvojeno od 23. februara 1972. godine i zbog čega namjeravaju da razvedu brak putem zahtjeva sudu u Los Angelesu.

Priscilla je tada u intervjuima govorila da je sa Elvisom živjela kao “u balonu” od, bukvalno, malih nogu i da nije imala normalno odrastanje.

“Napustila sam ga, jer… Trebalo mi je vremena da saznam kakav je svijet. Stvarno nisam znala ko sam”, rekla je ona za USA Today.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: