Melanija se napokon pojavila u javnosti nakon 25 dana

24sata.hr

Američka prva dama Melanija Tramp (Melania Trump) u ponedjeljak se pojavila prvi put u javnosti nakon operacije bubrega prije tri sedmice i sudjelovala u Bijeloj kući na svečanosti dodjele odličja porodicama poginulih vojnika. U saopćenju izdatom povodom toga navela je da joj je čast primiti u Bijeloj kući porodice poginulih i odati priznanje njihovoj žrtvi. Na ovu svečanost novinari nisu bili pozvani, a objavljena je samo službena fotografija na Twitteru.

– Svima onima koji su izgubili svoje voljene u službi naše domovine, naša nacija suosjeća zajedno s vama – navela je Melanija u saopćenju.

– To je svečani podsjetnik da smo mi, američki narod, sposobni živjeti slobodno kako i živimo zahvaljujući nesebičnoj žrtvi naših muškaraca i žena u vojnim odorama – dodaje se.

Tračevi i pošalice postajale su sve brojnije otkad je u nedjelju objavljeno da Melanija Tramp neće pratiti supruga na G7 krajem sedmice u Kanadi, ni na historijskom samitu u Singapuru sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom 12. juna. Čak i za prvu damu koja jako drži do svoje nezavisnosti, iznenađuje propuštanje toliko važnih događaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: