GUSTAV MAGNAR VICO: NAJZGODNIJI MILIJARDER NA SVIJETU

Azra

Gustav Magnar Vico ima 24 godine i treći je najmlađi milijarder na svijetu.

Imovinu je naslijedio od oca Gustava Vice i procjenjuje se da je težak čak 1.9 milijardi dolara. Magnar u svom vlasništvu posjeduje polovinu akcija norveške kompanije Salmar sa sjedištem na ostrvu Freja u centralnoj Norveškoj.

Dospio je u žižu javnosti kada je počeo s eksponiranjem svog ekstravagantnog života na društvenim mrežama.

“Kralj lososa”, kako ga nazivaju mediji, vlasnik je polovine norveške firme Salmar, koja je jedna od najvećih kompanija za preradu ribe na svijetu.

Njegov otac Gustav je osnovao 1991. godine,  a njegov sin nije tek tako prihvatio odluku svoje porodice da on bude taj koji će biti na čelu kompanije. Često navodi da iako mu je takva pozicija velika čast, prije te odluke razgovao je sa porodicom da li je ispravno da on bude taj u čijem vlasništvu će biti polovina akcija firme Salmar.

U bogatstvu će moći uživati samo ako njegova porodica bude zadovoljna njegovim ponašanjem, odnosno budu sigurni da ga novac i moć neće promijeniti. Dio novca mlađi Vico riješio je da uloži i u tehničke startapove, kao što je ulaganje u norveške varijante aplikacija Snapchata – Gobiand.

Gustav obožava modu i tetoviranje i uvijek je u prvim redovima na svim važnim revijama u Norveškoj. Uprkos ektravagantnom načinu života, ovaj mladić prisustvuje sastancima uprave Salmara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: