Misterija telefonske govornice: Javila se, pa nestala bez traga!

Govornica koja se nalazi uz put koji prolazi kroz mjesto Leitčvil u Australiji i dalje je nerješiva enigma za istražitelje koji se punih devet godina bave rješavanjem misterioznog nestanka 23-godišnje djevojke Kristal Fraser (Christal).

Prema podacima iz istrage, 23-godišnjakinja je izašla iz voza nedaleko od svoje kuće u Piramid Hilu koji se nalazi 18 minuta vožnje od lokacije s koje je djevojka posljednji put primila misteriozni poziv.

Uprkos opsežnim istragama, do sada nije otkriveno ko je tog dana zvao trudnu Fraser.

Čije dijete je nosila Kristal?

Međutim, to je samo jedno od niza pitanja na koje istražitelji ni danas nemaju odgovore. Također, niko ne zna čije dijete je nosila Fraser koja se trebala poroditi za nekoliko dana. Ključno pitanje je šta se dogodilo mladoj djevojci nakon što se javila na poziv upućen s misteriozne govornice.

Rodbina i prijatelji nestale djevojke vjeruju da je Fraser, koja je bila na mentalnom nivou 14-godišnje djevojčice, zapravo živjela dvostruki život o kom niko nije imao pojma. Glavni istražitelj, detektiv zapitao se čije bi dijete moglo biti.

Do sada niko nije priznao ko je otac djeteta, međutim, nekoliko ljudi je priznalo da su bili u vezi s Kristal – rekao je.

Ipak, početkom ove sedmice policija je u sklopu istrage uhapsila jednog 61-godišnjaka iz Piramid Hila koji je odveden na ispitivanje. Ubrzo nakon hapšenja, muškarac, čiji identitet nije otkriven, pušten je na slobodu.

Prema informacijama koje su istražiteljima dali članovi porodice, Kristal je sa sobom uvijek nosila mobilni telefon i s vremena na vrijeme bi poslala poruku ili nazvala kući. Nije bila tip osobe koji bi prekinula komunikaciju s najbližima na duže vrijeme.

Policija, koja je 2012. raspisala nagradu od 100 hiljada dolara za precizne informacije o Kristal, vjeruje kako je 23-godišnjakinja ubijena, ali tijelo još nije pronađeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: