Goca Tržan progovorila o razvodu, drogi, prostituciji…

Pjevačica Goca Tržan kaže da bi glasala za legalizaciju marihuane, ali da je nije probala jer na nju to ne bi djelovalo. Ona je progovorila i o drugim tabu temama i svojim odgovorima iznenadila mnoge.

Da li je razvod sramota?

U Srbiji je sramota biti drugačiji, a kamoli razvesti se, ali ja ne dijelim to mišljenje.

Šta mislite o homoseksualcima i da li podržavate da im se dopusti sklapanje brakova i usvajanje djece?

Aposlutno podržavam gej brakove jer smatram da ljudi koji su u istopolnim vezama treba da nasljeđuju jedni druge, a papir koji potpišete u opštini, između ostalog za to i služi. Znam istopolne parove koji prožive 30 godina zajedno, a nakon smrti jednog od njih pojavi se tetka koja sve naslijedi, iako svog rođaka nikada nije ni vidjela. S druge strane, kao žena koja ima supruga i kćerku, smatram da nije prirodno da dijete ima istopolne roditelje. Međutim, nije tačna tvrdnja da su djeca u heteroseksualnim brakovima potpuno zaštićena. Imate roditelje alkoholičare, shizofreničare, nasilnike, koji maltretiraju djecu i od njih prave još veće ludake. Takvim roditeljima treba oduzeti djecu, ali to ne znači i da ih treba dati na usvajanje istopolnim parovima. Ne isključujem mogućnost da nisam u pravu.

Da li odobravate seks na jednu noć?

Odobravam, uz preporuku da koristite zaštitu i vodite računa da seks bude dobrovoljan, a ne da spavate s nekim koga prvi put vidite jer vas je napio ili drogirao.

Da li je abortus grijeh?

Niko ne može da mi kaže da 15-godišnja djevojčica, koja je silovana i ostala u drugom stanju, ne smije da abortira jer je to grijeh. Jedino je grijeh ako imate 15 abortusa do tridesete, ali pošto živimo u vijeku kada su nam kontraceptivna sredstva dostupna, višestruki abortusi su više izraz gluposti i primitivizma nego bilo čega drugog.

Da li treba legalizovati lake droge?

Nikada nisam pušila travu, iako me muž nagovara, jer vjerujem da na mene takve stvari apsolutno ne djeluju. Glasala bih za legalizaciju marihuane pošto vjerujem da je to mnogo zdravije nego da pijete “bromazepame” i “bensedine” kao bombone.

Da li treba legalizovati prostituciju?

Prostitucija je i te kako prisutna kod nas, a ja jedino ne razumijem zašto hapse samo žene ili muškarce koji se prostituišu, a ne i one koji koriste njihove usluge?! Država bi mogla da zaradi ukoliko bi prostitucija bila legalna, jer bi svi oni morali da plaćaju porez, a zauzvrat bi dobili pravo na socijalno i zdravstveno osiguranje.

Da li treba legalizovati eutanaziju?

Ako bi mi se nekada desilo, ne daj bože, da bolujem od neizlječive bolesti, pitala bih ljekara da mi da kombinaciju lijekova da mogu zauvijek da zaspim i nikoga da ne maltretiram. Oni koji pate imaju pravo da odlučuju o sopstvenom životu.

Da li je samoubistvo grijeh?

Da li je mali Aleksa napravio grijeh što je sebi presudio?! Ko može potvrdno da odgovori na to pitanje?! Usudiću se samo da kažem da je to stvar izbora i da je stravično opterećenje za one koji ostaju.

Šta se dešava sa nama nakon smrti?

Vjerujem da ljudski duh ne umire i da se naše duše sele i putuju.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: