ŠESTI DAN/ Potraga za Aldinom Mulićem i dalje traje, pretražuje se teren dug 130 kilometara

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite i danas su na terenu, šesti dan u potrazi za mladićem Aldinom Mulićem, koji je u srijedu pao u Miljacku.

Kako je za Avaz.ba potvrdila portparol Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač danas će se pripadnicima FUCZ priključiti i mnogi drugi koji će biti učesnici potrage.

– Bit će tu specijalna jedinica MUP-a ZDK, GSS, EKO iz Visokog, rafteri s čamcima iz Konjica. Svi oni će pregledavati teren od mjesta gdje je mladić upao pa do ušća rijeke Bosne u Visokom, i dalje prema Kaknju i Doboju – rekla je Kovač.

Dodala je da su u potrazi angažirani opet psi tragači, ali se koriste i dronovi.

– Vizuelno ćemo i pomoću čamaca pregledavati teren i sve činimo kako bi se mladić pronašao. Apelujemo na sve volontere koji se prijavljuju da to urade kod pripadnika MUP-a ili FUCZ kako bi bili registrirani, te kako ne bi ugrozili njihovu sigurnost zbog minskih polja koja postoje kod Maglaja – ističe Kovač.

Na kraju je kazala kako se pretražuje teren dug približno 130 kilometara.

– Ide se od rijeke Miljacke, mjesta gdje je mladić zadnji put viđen pa prema Visokom, Kaknju, Zenici i Doboju. Aktivnosti na pronalasku tijela nisu se prekidale ni sinoć. Vršen je vizuelni pregled kopna i provjeravalo se koliko je to bilo moguće – zaključuje Kovač.

Podsjećamo, dvojica mladića, Irhan Fočo (24) i Aldin Mulić (28), nestali su u nabujaloj Miljacki u noći između utorka i srijede prošle sedmice. Prvo je u mutnu vodu upao Mulić, a Fočo je skočio za njim želeći da ga spasi. Tijelo Irhana Foče nađeno je u rijeci Bosni, u mjestu Čekrekčije kod Visokog, a za tijelom Aldina Mulića se još traga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: