Pala pljačkaška banda / Lažni policajci harali Federacijom, oduzete puške, panciri i 170.000 KM

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su u akciji koju su proveli jučer i danas, u suradnji s MUP-ovima Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona, tri osobe povezane sa više razbojništvima, među kojima su i pljačke tržnog centra “Bingou u Sarajevu i Bugojnu.

Iz FUP-a je saopćeno da je izvršenoukupno šest pretresa stanova i da su tom prilikom pronađeni predmeti izvršenja krivičnog djela ili potiču iz izvršenih krivičnih djela, saopćio je FUP
– Federalna uprava policije realizovala je određene aktivnosti u vezi sa rasvijetljavanjem većeg broja krivičnih djela, oružanih razbojništava koja su izvršena na širem prostoru Federacije BiH u toku 2017. godine. Nakon poduzimanja kontinuiranih mjera i radnji na otkrivanju i dokazivanju izvršenih krivičnih djela, jučer i danas na prostoru Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona identificirala organiziranu kriminalnu grupu koja je izvršila krivična djela razbojništva nad TC Bingom u Hadžićima i TC Bingom u Bugojnu, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu približno 170.000 KM, a iste se također mogu dovesti u vezu i sa drugim, većim brojem krivičnih djela izvršenih na prostoru F BiH.

Prilikom pretresanja pronađene su automatske puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme s natpisom “policija”, rotaciona svjetla, registarske tablice te drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje navedenih krivičnih djela ili potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Također, prilikom pretresanja oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korišteni za izvršenje razbojništava ili su kupljeni od novca iz počinjenih razbojništava.
U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim osobama: M.O., P.H., i T.M., svi iz Sarajeva, koje će nakon obrade zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “Organizirani kriminal” 342., “Razbojništva” 289. stav 2. “Teške krađe” 287. i KZFBiH biti predati Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo na daljnje postupanje.

Operativne aktivnosti Federalne uprave policije u vezi sa navedenim krivičnim djelima se nastavljaju.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti posebnu ulogu i pomoć pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: