Drvo palo na zgradu na Vracama, jedna osoba odbila napustiti oštećeni stan

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Kantona Sarajevo u 21:33 sati primio je informaciju da je u ulici Dobojska br. 5. na Vracama, Općina Novo Sarajevo, uslijed velike težine snijega došlo do pada velikog drveta na zgradu i tom prilikom došlo je do oštećenja krova zgrade i jednog stana.

Odmah su obaviješteni direktor Kantonalne uprave civilne zaštite i njegov pomoćnik za mjere zaštite i spašavanja, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite i Služba za sječu i uklanjanje oštećenih stabala sa zelenih površina i saobraćajnica, koja je formirana u KJKP “Park”.

Na mjesto događaja odmah je izašo direktor Kantntonalne uprave civilne zaštite, navedene službe, te pripadnici MUP-a KS kao i dežurni tužilac.

Po sagledavanju situacije i složenosti posla dogovoreno je da se obustavi uklanjanje stabla, a da se aktivnosti nastave u jutarnjim satima. Jedna osoba koja je trebala biti izmještena odbila je izmiještanje, te je ostala u svom stanu na ličnu odgovornost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: