Konačan bilans: U pucnjavi u Californiji ubijene četiri osobe, deset ranjenih

Pucnjava je počela u utorak po lokalnom vremenu u porodičnom domu u mjestu Rancho Tahama, koje je od Sacramenta udaljeno 195 km. Policija je saopćila da je napadač ubio četiri i ranio 10 osoba, nakon čega je policija ubila njega.

Zvaničnici vjeruju da je napad počeo kao “incident nasilja u porodici”.

Pomoćnik šerifa u okrugu Tehama Phil Johnston je za AP izjavio da je napadač pokušao ući u osnovnu školu s namjerom da ubije djecu, no, zaustavljen je nakon što su zaposlenici škole uspjeli zaključati objekt.

Zvaničnici škole su čuli hice te su odmah zaključali školu, a ta odluka je spasila živote djeci.

“Napadač je svojim automobilom srušio vrata i ogradu te je ušao u krug škole naoružan poluautomatskom puškom”, izjavio je Johnston američkim medijima.

Motiv napadača još uvijek nije poznat, a policija je saopćila da je učestvovao u porodičnom nasilju dan ranije. Njegov identitet još nije objavljen, a policija vjeruje da je mete birao nasumično.

Jedan učenik osnovne škole je ubijen, dok je drugo dijete napadač udario automobilom. Također, udario je i u automobil koji je vozila žena. Jedna od četiri žrtve napadača je bila njegova susjetka koju je napao u januaru, nakon čega je dobio zabranu prilaska.

Na mjestu zločina je policija pronašla poluautomatsku pušku i dva pištolja.

Susjed napadača je otkrio da je on mnogo pucao u posljednje vrijeme.

“Obavijestili smo policiju da je tip potpuno lud te da nam je prijetio”, rekao je Brian Flint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: